Waterpolo is een zwemsport waarbij mannen als waterpolo zwembroek de klassieke zwembroek nemen.

Er is een uitgebreide collectie van zwemsportartikelen, met onder andere de topmerken voor Nederland.

Een teamsport

Daar waterpolo een teamsport is gaat vooral bij wedstrijden de waterpolo zwembroek bij elke speler identiek zijn. De zwembroeken zijn bedrukt met sponsorlogo’s. De waterpolo zwembroek zit strak en is daardoor moeilijk vast te pakken.

Waterpolo zwembroek

Ontwikkeld voor waterpoloërs wil ook zeggen dat het comfortabel en duurzaam moet zijn.

De combinatie PBT (persistente, bioaccumulerende én toxisch) en polyester worden gebruikt. Daardoor is de waterpolo zwembroek chloor resistent. Door zijn draaggemak, pasvorm en gladheid wordt ook wel lycra gebruikt. Deze stof is geen lang leven beschoren bij veelvuldig gebruik, wat maakt dat ze vaak in zwemkledij voor kinderen wordt gebruikt.

Aankoop Ook voor trainingen is een betaalbare waterpolo zwembroek van topkwaliteit nodig.

U kan ze online aankopen of via een gekende sportwinkel. Bij wedstrijden of evenementen houden verkopers van professionele zwemkledij vaak verkoopdagen bij het zwembad. Uw waterpoloclub kan zo een aankoop maken voor een groter aantal. Volg voor het onderhoud van uw waterpolo zwembroek enkele tips: uitspoelen met koud water, wassen mag enkel in lauw water alleen met PH neutrale zeep, uithangen om te drogen in plaats van centrifugeren of droogmachine.